Kérdése van? +36 72/313-316

A Strauss Metal Kft. által gyártott termékek MABISZ-besorolása

Magyar Biztosítók Szövetsége

Mit kell tudni a MABISZ-minősítésekről?

 

Mi az a MABISZ?

A MABISZ, azaz a Magyar Biztosítók Szövetsége a magyarországi biztosítótársaságok, biztosítóegyesületek és EU tagállami biztosítók magyarországi fióktelepeinek jelentős részét magában foglaló szervezet, amely 1990 óta működik hazánkban.

A MABISZ-ról és annak tevékenységéről bővebben itt olvashat.

 

Mely biztosítók a MABISZ-tagjai: 

MABISZ tagok

 


 

MABISZ minősített páncélszekrények

Mit jelent a MABISZ-minősítés?

A MABISZ egyik legfontosabb feladata a vagyonvédelmi eszközök termék-megfelelőségi vizsgálata, és ez alapján megfelelőségi kategóriákba sorolása, ami a következő célokat szolgálja:

  • A vagyonvédelmi kultúra fejlesztése, biztosítási szakemberek és az ügyfelek tájékoztatása.
  • Korszerű és minőségi vagyonvédelmi eszközök minél szélesebb körben történő alkalmazásának elősegítése.
  • Betöréses lopás és rablás kockázatának csökkentése, a károk megelőzése és enyhítése.
  • Biztosítási tanácsadók, közvetítők munkájának egyszerűsítése és gyorsítása a szerződéskötés során.

A megfelelőségi vizsgálat a kár- és kriminalisztikai tapasztalatok figyelembevételével, szigorú vizsgálati módszerek és kritériumok szerint történik, amelynek kidolgozásánál az európai vagyonvédelmi szabályokat is figyelembe vették. A vizsgálati eredmények alapján a MABISZ a vizsgált termékről ún. termék-megfelelőségi ajánlást állít ki. Ezt nevezzük a mindennapi szóhasználatban MABISZ-minősítésnek. A MABISZ termék-megfelelőségi vizsgálatáról bővebben itt olvashat.

 

MABISZ-minősített széfet keresek... 


 

MABISZ-os bútorszéfek

Mit jelent a biztosítási értékhatár?

A MABISZ az értéktárolók számára különböző védelmi osztályoknak megfelelő működési és technikai követelményeket határoz meg. A bizottság az ajánlási folyamat során a vizsgált termékek ezen követelményeknek való megfelelőségét vizsgálja, s az értéktárolókat A-tól S-ig különböző kategóriákba sorolja. A MABISZ minden egyes kategória esetében meghatároz egy ajánlott biztosítói kockázatvállalási értékhatárt. Ez azt jelenti, hogy kár esetén a széfben tárolt értékek után az adott széfre vonatkozó kockázatvállalási értékhatárig vállal garanciát a biztosító. A MABISZ besorolási fokozatairól és a hozzájuk tartozó biztosítói értékhatárokról itt tájékozódhat.

 

Széfek, páncélszekrények keresése értékhatár szerint...


 

MABISZ-adattábla

Hol találom a MABISZ-minősítésről szóló adatokat a széfben?

A MABISZ-minősítésre vonatkozó adatokat a széf ajtajának belső oldalán található címkén olvashatja.

 

Mit tegyek, ha az én széfenben nincs MABISZ-adattábla?

MABISZ-minősítéssel rendelkező bútorszéfet keresek...


 

Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a megvásárolni kívánt széf rendelkezik-e MABISZ minősítéssel?

Miősítés keresése

A MABISZ a termék-megfelelőségi ajánlással rendelkező biztonságtechnikai eszközökről egy folyamatosan frissülő, nyilvánosan elérhető jegyzéket állít össze, amely tartalmazza a termék adatait, illetve a gyártó vagy forgalmazó nevét és elérhetőségét. A jegyzéket a http://www.pluto.hu/ oldalon találja. Az oldalon lévő keresőbe beírva a termék vagy a gyártó/forgalmazó nevét, könnyedén ellenőrizheti, hogy az adott széf szerepel-e a MABISZ által ajánlott termékek listáján, vagy sem.

Ha nem biztos benne, hogy az Ön széfje minősített, itt tud segítséget kérni kollégánktól: kereskedelem@straussmetal.hu

 


 

Mi a probléma a széf minősítésével?

A széfem, vagy az általam megvásárolni kívánt eszköz nem rendelkezik MABISZ-minősítéssel. Ez baj?

Sajnos ez baj. Az értéktárolókra meghatározott valamennyi kritériumnak meg nem felelő fémszekrények vagy egyéb tárolóeszközök a bennük biztosítható összeg szempontjából bútornak minősülnek. Ha az Ön széfje nem tartozik a MABISZ által ajánlott értéktárolók közé, akkor bármennyire biztonságosnak látszik is, biztosítási szempontból olyan mintha csupán az asztalfiókban tartaná az értékeit. Kár esetén a biztosító akár meg is tagadhatja a kártérítés fizetését, mivel Ön nem a MABISZ vagyonvédelmi irányelveinek megfelelő széfben tárolta az értékeit.

 

Mi a megoldás?

A Strauss Metal Kft. termékei rendelkeznek MABISZ-minősítéssel. Széfjeink és páncélszekrényeink széles kínálatából választhat akár most kíván új széfet vásárolni, akár már meglévő széfjét kívánja biztonságosabbra cserélni.

 

Itt csak olyan széfeket talál, amelyek rendelkeznek minősítéssel...