Rólunk

Cégbemutató


Cégünk  30 éve van jelen a magyar piacon. Hosszú és göröngyös út vezetett a kezdetektől a cég mostani sikeréig. A rendszerváltástól induló és a mai napig tartó társadalmi és gazdasági átalakulás többszörösen kényszerítette vállalkozásunkat a folyamatos megújulásra, és termékszerkezet váltásra. Jelenleg hazánk vezető páncélszekrénygyártója, a több mint 500 féle saját fejlesztésű termék Strauss Metal márkanév alatt kerül forgalomba.
A vállalkozás fő tevékenységi köre a fémmegmunkálás, lemezfeldolgozás, ezen belül biztonságtechnikai termékek gyártásával foglalkozik.

A cég jelenlegi telephelye 7630 Pécs, Mohácsi út 107/1 szám alatt működik, mely a belvároshoz közel, jól megközelíthető helyen található. Az új M60-as autópálya első lehajtója a telephelyünk előtt vezeti be a forgalmat a keleti városrészbe. Pécs a fővárostól 200 kilométerre fekszik, a dél-dunántúli régió központjaként az ország ötödik, a Dunától nyugatra fekvő országrész – Budapestet nem számítva – legnagyobb városa. A vállalkozás telephelyét eleinte bérelte a volt Gázműtől, majd fokozatosan kivásárolta az ingatlant.

A piaci változások időben való felismerése, a rugalmasság, az innovációs készség, a szorgalom, a kitartó és fáradságos munka meghozta eredményét. Cégünk kezdetben csupán néhány főt foglalkoztató kisvállalkozásból mára már Európa szerte ismert, és többszörösen elismert saját márkanevet képviselő tőkeerős vállalkozássá nőtte ki magát.

1. Termékkínálat

Az első időkben Kelet-Európában egyedülálló mélyhúzással készített termékek kerültek piacra, így például pénzkazetták, kulcsszekrények, postaládák, stb. A banki- és pénzintézeti szektor folyamatos megerősödésével és terjeszkedésével megnövekedett az igény a magas biztonságú mechanikai védelmi eszközök iránt. Termékkínálatunkban megjelentek a páncélszekrények, - melyek ma már akár 10 milliárd Ft-os biztosítási értékhatárig rendelhetőek - , a lakossági és bérszéfek, golyóálló átlövésgátló pult, a páncélteremajtók, vagy a kombinált pénzkezelő eszközök. Ez utóbbi kategóriánál a biztonság mellett előtérbe kerültek olyan ergonómiai és sokoldalú felhasználási szempontok, amely szükségessé tették a mechanikus védelmi eszközök elektronikával és szoftverrel való felszerelését.

Ennek a kombinációnak köszönhetően születtek meg a Szuperkasszák és a Multiszéf. Ezek a termékek biztonságosabbá, ellenőrizhetőbbé és egyszerűbbé teszik a pénzkezelést. A Multiszéf PC vezérelt, 38 kód használatát teszi lehetővé, mindegyik fiókja külön beállított időkésleltetéssel nyitható. Csendesriasztási funkciójának köszönhetően vésznyitás esetén a központban riaszt. A fiókok nyitásával kapcsolatos események naplózhatóak, listázhatóak. A termék biztonságosságán és tudásán kívül további fontos szempont a tervezésnél a forma, a design, a megjelenés. A szögletes merev, robosztus formák helyett a lágyabb vonalak, a stílusosság nyert teret. Olyannyira, hogy a Multiszéf termékünk a 2007. évi Formatervezési Pályázat kitüntetett terméke lett.

A ma már kb. 500 féle saját gyártmányú termékkel rendelkező cég számára természetesen a lakosság is kiemelkedően fontos célpiac. Nemcsak bankoknak, cégeknek gyártunk termékeket. A lakosság széles rétegeinek is szüksége lehet a betörések, besurranó tolvajok ellen olyan megbízható biztonságtechnikai eszközökre, amelyek megvédik az éveken át összegyűjtött vagyontárgyakat, pénzeszközöket, fontos és nélkülözhetetlen iratokat. A falba és bútorba építhető széfek ugyanabból a precizitást és minőséget megkövetelő gyárból kerülnek ki, mint a banki eszközök. A termékek MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) által bevizsgáltak, ellenőrzöttek és minősítettek. A belkereskedelmen kívül jelentős exporttevékenységet is folytatunk. Vállalkozásunk 100%-ban magyar tulajdonban van, termékeink is 100%-ban magyar gyártmányok és teljes egészében megfelelnek az európai minőségi előírásoknak.


A vállalkozás hivatása, hogy precíz és nagyfokú tudással felvértezve stílusos biztonságtechnikai termékeket gyártson. Termékeink között megtalálhatóak

• bútorszéfek (Orion széf, Trafik-, Fortuna-, Nova-, Omega széfek, Orion laptop tároló széf)
• faliszéfek (Mars-, Merkur-, Prevent-, Black széfek)
• padlószéfek
• páncélszekrények (SN-D, SN-E, SN-G típus, E-I, M-K, M-M típus)
• bedobós termékek (bedobós széfek, szuperkassza, éjszakai trezor)
• értéktároló helységek (páncélterem ajtó, modulpáncélterem, bérszéfek)
• ügyfélirányításhoz kapcsolódó termékek (információs pult, ügyfélhívó rendszer)
• pénztárak (multiszéf, biztonsági átadók, átlövésálló átadók, pénztárfiók, pénztár kassza, bankjegycsapda)
• pénzkezelő eszközök (pénzkazetták, pénzkezelő betétek, műanyag kassza, pénzérme tálca, codex)
• fizetős automaták (Petrolmat, e-Tank automata, csekkfizető automata)
• irattároláshoz kapcsolódó termékek (irattároló szekrény, biztonsági iratszekrény, tűzálló iratszekrény, fiókos szekrény)
• szállodai értéktárolók (recepciós széf, szállodai szobaszéfek)
• kulcskezeléshez kapcsolódó termékek (vészkulcsszekrény, kulcsszekrények, intelligens kulcstároló, gyurmazáras termékek)
• fegyvertárolók (pisztolytároló kazetta, pisztolytrezor, könnyített-, minősített fegyverszekrények, pisztolyszekrények)
• postaládák
• öltözőszekrények, fémszekrények
• vegyszerszekrények
• rekeszes értéktárolók
• műhelybútorok
• elektromos CityBike dokkoló és vezérlő


2. Termék és technológiai fejlesztés, kutatás-fejlesztés

A vállalkozás nagy hangsúlyt fektet a termékfejlesztésre, a termékskálán a páncélszekrények mellett páncéltermek, fizetőautomaták páncélozott autók, is szerepelnek. A cég kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik: ennek köszönhetően sikerült kifejleszteni egy könnyűszerkezetes kompozitot, amelyből páncélszekrényt, pánikszobát és pénzszállító autót tudtunk építeni.

A Strauss Metal egyedi megrendeléseket is vállal: készült már komplett ügyfélhívó rendszer, valamint a pécsi távolsági buszpályaudvarhoz, Kaposvárra, Tatabányára, Kecskemétre, Debrecenbe IKT utastájékoztató rendszer is. A Kisalföld Volánnak óriáskijelzőt készítettünk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig plombadobozok gyártására kérte fel a vállalkozást. A BAT – Pécsi Dohánygyár Kft. számára a vállalkozás lemezből igényes kialakítású műhelybútorokat készített, melyek továbbfejlesztését és ennek a termékkörnek a bővítését a vállalkozás a jövőben szeretné megvalósítani.
2014-ben készültek tűzgátló-, és különböző golyóálló ajtók is a Strauss Metalnál. Saját termékként kifejlesztettünk 100 rekeszes tárolószekrényt, mérsékelten tűzálló kórházi szekrényt, adójegyes kocsit, filterező asztalt, szivarka szortírozó asztalt, maker-cutter szekrényt, valamint számítógép szekrényt is.

3. Eszközök

Támogatás segítségével a vállalkozás 2014-ben üzembe helyezett egy közép-európában is egyedülálló a japán gyártmányú MAZAK Optiflex 3015 Fiberlézer vágógépet és perifériáit. valamint az ívelt felületek szép kialakításához UpDownBend RAS 78.30 típusú élhajlító gépet használunk. A két gépbeszerzésnek köszönhetően -melyeknek együttes értéke több, mint 200 millió Ft - sikerült a lemeztechnológia terén olyan Európai-szintű minőséget előállítani, ami szektorában hazánkban is piacvezetővé tette a Strauss Metalt. Ugyanebben az évben több magasemelésű targonca is került a magasraktárba. A gyártókapacitást a 110 fémipari munkagép biztosítja, melynek többsége nagy teljesítményű, CAD/CAM támogatású high-tech technológiát képvisel.

Webáruház készítés