Pályázatok

Kedvezményezett neve: Strauss Metal Kft.

Projekt címe: MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

A projekt tartalma röviden: A Strauss Metal Kft. a Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítését célzó hitelprogram keretén belül kapott visszatérítendő hitelt forgóeszköz finanszírozásra. A forgóeszköz hitelt a működési költségek finanszírozására, a vállalkozás likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készletbeszerzésekre fordítják.

 A szerződött támogatott hitel összege: 68 000 000 Ft

A felhívás azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B


 Széchenyi Terv Plusz

TÁJÉKOZTATÓ

A STRAUSS METAL Kft. TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: STRAUSS METAL Biztonságtechnika Korlátolt Felelősségű Társaság

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: (Ft): 125 273 593

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00994

A projekt megvalósításának kezdete: 2022.06.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2024.02.22.

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA: 

A pályázat a Strauss Metal Kft. technológiai korszerűsítésére, hatékonyságnövelésére, ingatlanfejlesztésére, valamint megújuló energiaforrást hasznosító technológia bevezetésére irányul, melynek keretében a technológiai fejlesztést eredményező gépberendezések és informatikai eszközök beszerzését, szervezetfejlesztést eredményező képzés és tanácsadást, épület hőszigetelését, nyílászárócseréjét, fűtéskorszerűsítését és hőszivattyús fűtési rendszer telepítését kíván megvalósítani az elnyert pályázati forrásból. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Jelen projekt megvalósítási helyszíne a Társaság bejegyezett székhelye (7630 Pécs, Mohácsi út 107/1), és gyártó üzem telephelye.

A projekt fejlesztendő tevékenysége a 2511'08Fémszerkezet gyártása, melyhez az alábbi beruházás valósul meg. 

1) Eszközbeszerzés: Egy professzionális CNC élhajlító gép és egy komolyabb teljesítményű, de kézi hegesztőgép beszerzése, melyek mind a fémszerkezetgyártást, az alaplemezek megmunkálását segítik.  

2) Targonca képzés és híddaru képzés: mind a két munkagép jelen van telephelyen, melyeket csak az arra jogosultak kezelhetik. A támogatás segítségével ezen munkavállalók köre szélesíthető, a műszakok rugalmasabban oszthatók be.

3) IKT eszközbeszerzés: a back office (adminisztráció, termelés, művezetési irodai részleg) informatikai fejlesztése (laptop, asztali PC, szervergép).

4) Tanácsadás: Szervezetfejlesztési tanácsadás a belső munka és operatív folyamatok optimalizálása érdekében.

5) Homlokzati és födém hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászáró csere: ezek a fejlesztési elemek a gyártó üzem és kiszolgáló épületek energetikai korszerűsítését célozzák, mellyel költségcsökkentés érhető el.

6) Hőszivattyús rendszer telepítése: Költséghatékony működést, valamint ÜHG kibocsátás és a jövőben a gyártási tevékenység ökológiai lábnyomának csökkentését célozza.

 Letölthető: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00994


PÁLYÁZATOK

GINOP-6.1.6-17-2018-00774 - STRAUSS METAL Biztonságtechnika Korlátolt Felelősségű Társaság

Képzések megvalósítása a társaság további sikeres működése érdekében

A projekt alapadatai:

 • Projekt azonosító: GINOP-6.1.6-17-2018-00774
 • Támogatás összege: 5 354 500 Ft
 • Támogatási intenzitás: 100%
 • A projekt megvalósításának kezdete: 2019.01.01.
 • A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.12.31

A projekt keretében az alábbi szakmai képzések valósulnak meg a hosszú távú fenntarthatóság jegyében:

- Targoncavezető

A szakképesítéssel rendelkező képes:

 • a rendelkezésére álló dokumentumokat (építési rajzok, technológiai tervek, gépkönyvek) áttekintésére;
 • a munkaterület és a gép üzembiztonsági ellenőrzését végrehajtani;
 • a gép próbáját, üzembe helyezését elvégezni;
 • üzemszerű feladatokat végrehajtani, közlekedni a géppel munkahelyen és a közforgalomban.

- Emelőgép kezelő

A szakmai képzésen részt vevő a sikeres szakmai vizsgát követően képes munkakörét ellátni megfelelő üzembiztonsággal, szakszerűen, a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartása mellett önállóan.

- Kommunikációs tréning

       A képzés célja a megfelelő és hatékony kommunikációs és konfliktuskezelési módszerek, technikák elsajátíttatása, azok begyakorlása és megfelelő szintű alkalmazása konkrét szituációkban.

- Ipar 4.0 felkészítő képzés

       A képzés célja a munkavállalók vállalatirányítási rendszerekkel és, vagy termelésből objektív módon gyűjtött adatok elemzésén és feldolgozásán alapuló, fejlett automatizáltságú intelligens szenzoros, vagy berendezések vezérléséből közvetlenül szerzett adatokon alapuló, fejlett automatizáltságú termelésirányítási és vagy döntéstámogató rendszerekkel kapcsolatos kompetenciáinak fejlesztése.

- Első lépések a digitális világba IKER 1. szintű képzés

        A résztvevők megtanulja használni az infokommunikációs eszközöket (PC, tablet, notebook, okostelefon stb.) és a működtetésükhöz szükséges alapvető funkciókat. Ipar 4.0 felkészítő képzés 20 órában 2 fő részére.

Letölthető: GINOP-6.1.6-17-2018-00774.pdf

 

GINOP-1.2.10-19-2020-00209 - STRAUSS METAL Biztonságtechnika Korlátolt Felelősségű Társaság

„Kapacitásbővítés a Strauss Metál Kft.-nél”

A projekt alapadatai:

 • Projekt azonosító: GINOP-1.2.10-19-2020-00209
 • Igényelt támogatás: 40 000 000 Ft
 • Támogatás mértéke: 70,00 %
 • A projekt költségvetése: 59 887 000 Ft
 • Projekt tervezett befejezése: 2021.08.31.

A projekt bemutatása:

A Strauss Metal Kft. 1992-ben alakult, székhelye és telephelye Pécsett található. A cég főtevékenysége fémszerkezet gyártása, a vállalkozás fő profilja a fémmegmunkálás mellett a lemezfeldolgozás, ezen belül biztonságtechnikai termékek gyártásával is foglalkozunk. A banki- és pénzintézeti szektor folyamatos megerősödésével és terjeszkedésével megnövekedett az igény a magas biztonságú mechanikai védelmi eszközök iránt. A ma már kb. 500-féle saját gyártmányú termékkel rendelkező cég számára természetesen a lakosság is kiemelkedően fontos célpiac. A belkereskedelmen kívül jelentős exporttevékenységet is folytatunk. Termékeink magyar gyártmányok, és megfelelnek az európai minőségi előírásoknak, melyek között megtalálhatóak: széfek, páncélszekrények, értéktároló helyiségek, ügyfélirányításhoz kapcsolódó termékek, pénzkezelő eszközök, automaták, irattároláshoz, kulcskezeléshez kapcsolódó termékek, postaládák, öltözőszekrények, fémszekrények, vegyszerszekrények, műhelybútorok, elektromos CityBike dokkoló és vezérlő. A vállalkozás nagy hangsúlyt fektet a termékfejlesztésre is. Saját termékként számos szekrényt és tárolót fejlesztettünk ki. A fejleszteni kívánt termelési technológia a főtevékenységünk: fémszerkezet gyártása. A porfestő rendszer beszerzését a félautomatizálás, avagy korszerűsítés indokolja: a bővítés majdnem kétszeres kapacitásbővítést eredményez, és körülbelül a felére csökkenti a felületkezelési eljárás idejét, emiatt rövidebb határidőkkel tudunk dolgozni, ami pedig versenyelőnyt jelent számunkra. A technológia fejlődésének köszönhetően az új inverteres csavarkompresszor sokkal hatékonyabban tud működni, mivel ennek biztosított a folyamatos üzeme. Az új modell működése energiatakarékosabb, csendesebb, mint a régi gépünk, komfortosabb munkakörnyezetet biztosít. A munkaállomásra és a szoftverre a cégünk folyamatos fejlődése miatt van szükség, ezáltal a mérnöki és gyártáselőkészítői részleg is követni tudja az üzem fejlődését. A beruházásnak köszönhetően kapacitásbővítés valósul meg. Megszűnik egyes részfolyamatok alvállalkozóknak való kiadása, kb. 20-25%-os árbevétel növekedés várható.

A projekt megvalósulásának helyszínei:

7630 Pécs, Mohácsi út 107/1.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Pénzügyminisztérium - Gazdaságfejlesztési Programok

Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.

E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Telefon: +36 1 896 6666

Honlap: www.palyazat.gov.hu

 

Letölthető:GINOP-1.2.10-19-2020-00209.pdf

 

 

Kérdés esetén keresse kollégánkat bizalommal:

 

Tel/Fax: +36 72/313-316, +36 30/871-4822
E-mail: palyazat@straussmetal.hu

Személyesen: Strauss Metal Kft. 7630 Pécs, Mohácsi út 107/1.

Webáruház készítés