Kérdése van? +36 72/313-316

Cégbemutató

Cégbemutató


Cégünk 30 éve van jelen a magyar piacon. Hosszú és göröngyös út vezetett a kezdetektől a cég mostani sikeréig. A rendszerváltástól induló és a mai napig tartó társadalmi és gazdasági átalakulás többszörösen kényszerítette vállalkozásunkat a folyamatos megújulásra és termékszerkezet-váltásra, mely jelenleg hazánk vezető páncélszekrénygyártója. A több mint 500-féle saját fejlesztésű termék Strauss Metal márkanév alatt kerül forgalomba.
A vállalkozás fő tevékenységi köre a fémmegmunkálás, lemezfeldolgozás, ezen belül biztonságtechnikai termékek gyártása.

A cég jelenlegi telephelye 7630 Pécs, Mohácsi út 107/1 szám alatt működik, mely a belvároshoz közel, jól megközelíthető helyen található. Az új M60-as autópálya első lehajtója a telephelyünk előtt vezeti be a forgalmat a keleti városrészbe. Pécs a fővárostól 200 kilométerre fekszik, a dél-dunántúli régió központjaként az ország ötödik, a Dunától nyugatra fekvő országrész – Budapestet nem számítva – legnagyobb városa. A vállalkozás telephelyét eleinte bérelte a volt Gázműtől, majd fokozatosan kivásárolta az ingatlant.

A piaci változások időben való felismerése, a rugalmasság, az innovációs készség, a szorgalom, a kitartó és fáradságos munka meghozta eredményét. Cégünk kezdetben csupán néhány főt foglalkoztató kisvállalkozásból mára már Európa-szerte ismert, és többszörösen elismert saját márkanevet képviselő, tőkeerős vállalkozássá nőtte ki magát.

1. Termékkínálat

Az első időkben Kelet-Európában egyedülálló mélyhúzással készített termékek kerültek piacra, így például pénzkazetták, kulcsszekrények, postaládák stb. A banki- és pénzintézeti szektor folyamatos megerősödésével és terjeszkedésével megnövekedett az igény a magas biztonságú mechanikai védelmi eszközök iránt. Termékkínálatunkban megjelentek a páncélszekrények - melyek ma már akár 10 milliárd Ft-os biztosítási értékhatárig rendelhetőek - , a lakossági és bérszéfek, golyóálló átlövésgátló pult, a páncélteremajtók, vagy a kombinált pénzkezelő eszközök. Ez utóbbi kategóriánál a biztonság mellett előtérbe kerültek olyan ergonómiai és sokoldalú felhasználási szempontok, amelyek szükségessé tették a mechanikus védelmi eszközök elektronikával és szoftverrel való felszerelését.

Ennek a kombinációnak köszönhetően születtek meg a Szuperkasszák és a Multiszéf. Ezek a termékek biztonságosabbá, ellenőrizhetőbbé és egyszerűbbé teszik a pénzkezelést. A Multiszéf PC-vezérelt, 38 kód használatát teszi lehetővé, mindegyik fiókja külön beállított időkésleltetéssel nyitható. Csendesriasztási funkciójának köszönhetően vésznyitás esetén a központban riaszt. A fiókok nyitásával kapcsolatos események naplózhatók, listázhatók. A termék biztonságosságán és tudásán kívül további fontos szempont a tervezésnél a forma, a design, a megjelenés. A szögletes merev, robosztus formák helyett a lágyabb vonalak, a stílusosság nyert teret. Olyannyira, hogy a Multiszéf termékünk a 2007. évi Formatervezési Pályázat kitüntetett terméke lett.

A ma már kb. 500-féle saját gyártmányú termékkel rendelkező cég számára természetesen a lakosság is kiemelkedően fontos célpiac. Nemcsak bankoknak, cégeknek gyártunk termékeket. A lakosság széles rétegeinek is szüksége lehet a betörések, besurranó tolvajok ellen olyan megbízható biztonságtechnikai eszközökre, amelyek megvédik az éveken át összegyűjtött vagyontárgyakat, pénzeszközöket, fontos és nélkülözhetetlen iratokat. A falba és bútorba építhető széfek ugyanabból a precizitást és minőséget megkövetelő gyárból kerülnek ki, mint a banki eszközök. A termékek a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) által bevizsgáltak, ellenőrzöttek és minősítettek. A belkereskedelmen kívül jelentős exporttevékenységet is folytatunk. Vállalkozásunk 100%-ban magyar tulajdonban van. Termékeink is 100%-ban magyar gyártmányok, és teljes egészében megfelelnek az európai minőségi előírásoknak.


A vállalkozás hivatása, hogy precíz és nagyfokú tudással felvértezve stílusos biztonságtechnikai termékeket gyártson. Termékeink között megtalálhatóak:

• bútorszéfek (Orion, Fortuna, Nova széfek, Orion laptoptároló széf)
• faliszéfek (Prevent, Black széfek)
• padlószéfek
• páncélszekrények (SN-D, SN-E, SN-G típus, E-I, M-K, M-M típus)
• bedobós termékek (bedobós széfek, szuperkassza, éjszakai trezor)
• értéktároló helységek (páncélterem ajtó, modulpáncélterem, bérszéfek)
• ügyfélirányításhoz kapcsolódó termékek (információs pult, ügyfélhívó rendszer)
• pénztárak (multiszéf, biztonsági átadók, átlövésálló átadók, pénztárfiók, pénztár kassza, bankjegycsapda)
• pénzkezelő eszközök (pénzkazetták, pénzkezelő betétek, műanyag kassza, pénzérme-tálca, codex)
• fizetőautomaták (Petrolmat, e-Tank automata, csekkfizető automata)
• irattároláshoz kapcsolódó termékek (irattároló szekrény, biztonsági iratszekrény, tűzálló iratszekrény, fiókos szekrény)
• szállodai értéktárolók (recepciós széf, szállodai szobaszéf)
• kulcskezeléshez kapcsolódó termékek (vészkulcsszekrény, kulcsszekrények, intelligens kulcstároló, gyurmazáras termékek)
• fegyvertárolók (pisztolytároló kazetta, pisztolytrezor, könnyített-, minősített fegyverszekrények, pisztolyszekrények)
• postaládák
• öltözőszekrények, fémszekrények
• vegyszerszekrények
• rekeszes értéktárolók
• műhelybútorok
• elektromos CityBike dokkoló és vezérlő


2. Termék- és technológiai fejlesztés, kutatás-fejlesztés

A vállalkozás nagy hangsúlyt fektet a termékfejlesztésre, a termékskálán a páncélszekrények mellett páncéltermek, fizetőautomaták, páncélozott autók, is szerepelnek. A cég kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik: ennek köszönhetően sikerült kifejleszteni egy könnyűszerkezetes kompozitot, amelyből páncélszekrényt, pánikszobát és pénzszállító autót tudtunk építeni.

A Strauss Metal egyedi megrendeléseket is vállal. Készült már komplett ügyfélhívó rendszer, valamint a pécsi távolsági buszpályaudvarhoz, Kaposvárra, Tatabányára, Kecskemétre, Debrecenbe IKT utastájékoztató rendszer is. A Kisalföld Volánnak óriáskijelzőt készítettünk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig plombadobozok gyártására kérte fel a vállalkozást. A BAT – Pécsi Dohánygyár Kft. számára a vállalkozás lemezből igényes kialakítású műhelybútorokat készített, melyek továbbfejlesztését és ennek a termékkörnek a bővítését a vállalkozás a jövőben szeretné megvalósítani.
2014-ben készültek tűzgátló-, és különböző golyóálló ajtók is a Strauss Metalnál. Saját termékként kifejlesztettünk 100 rekeszes tárolószekrényt, mérsékelten tűzálló kórházi szekrényt, adójegyes kocsit, filterező asztalt, szivarka szortírozó asztalt, maker-cutter szekrényt, valamint számítógép-szekrényt is.

3. Eszközök

Támogatás segítségével a vállalkozás 2014-ben üzembe helyezett egy Közép-Európában is egyedülálló, japán gyártmányú MAZAK Optiflex 3015 Fiberlézer vágógépet és perifériáit. Az ívelt felületek szép kialakításához UpDownBend RAS 78.30 típusú élhajlító gépet használunk. A két gépbeszerzésnek köszönhetően - melyeknek együttes értéke több, mint 200 millió Ft - sikerült a lemeztechnológia terén olyan európai szintű minőséget előállítani, amely szektorában hazánkban is piacvezetővé tette a Strauss Metalt. Ugyanebben az évben több magasemelésű targonca is került a magasraktárba. A gyártókapacitást a 110 fémipari munkagép biztosítja, melynek többsége nagy teljesítményű, CAD/CAM támogatású high-tech technológiát képvisel.