Kérdése van? +36 72/313-316

Multiszéf

Multiszéf

A britek Time Box-nak nevezik, a hivatalos magyar meghatározása: időzáras nappali értékőrző szekrény. A Strauss Metalnál Multiszéfnek nevezzük.

Banki ügyintézők, pénztárakban dolgozók, ügyfélszolgálatosok barátja. Befér a pult alá, jól elbújik az ügyfelek szeme elől. Az ügyintéző széke mellett jobb vagy bal oldalról, a lehető legkényelmesebb helyről segíti a napi készpénzkezelési feladatokat.


5termék 15

Az Ön cégénél a pénztáros még pénzkazettában tárolja a napi bevételt meg a váltópénzt? Gondolja végig, hogy mennyire biztonságos ez például ebédszünetben vagy éjjel. Ha bárki hozzányúl, még a riasztó sem jelez, és külön kockázatot jelent, ha páncélszekrénnyel sem rendelkezik. Mivel a munkaidő végére a bankok bezárnak, haza kell vinnie a napi bevételt, hogy másnap reggel be tudja fizetni.

 

Ezt a problémát oldja meg a Strauss Metal Multisafe, amely egy biztonságos nappali készpénz tároló kasszafiókkal egybekötve. Felhasználóbarát, praktikus, PC-ről is működtethető értéktároló, amely a riasztórendszerbe kötve képes jelezni, ha megpróbálják erőszakkal kinyitni.

 

Ötféle verzióban rendelheti meg, amelyek között lényegi különbség a fiókok számában, bedobó nyílásokban és a dizájnban van. A három- és négyfiókos változatot kérheti bedobónyílással vagy anélkül, illetve Design vagy Light kivitelben. A Light rideg, masszív, robusztus megjelenésű, míg a Design lágyabb formáival látja el ugyanazt a feladatot.

 

A ház

A ház 3 mm-es acéllemezből készül, ami megfelelő védelem egy olyan értéktároló esetében, amelyben csak felügyelet mellett, ideiglenesen fog pénzt tárolni. A munkanap végén a fiókokban elhelyezett érmetálcákat, bankjegy szortírozókat és annak tartalmát a magasabb biztonságtechnikai minősítéssel rendelkező páncélszekrényben érdemes elhelyezni.

 

Fiókok

A fiókok magassága 145 illetve 290 mm. A négyfiókos változatnál mindegyik 145 mm magas, a háromfiókosnál a felső kettő 145 mm, az alsó pedig 290 mm. Ezekre kérhet bedobónyílást.

multiszéf strauss metal

A fiókok nyitása késleltethető, ennek mértéke 0-tól 1800 másodperc közötti lehet, és fiókonként más értéket állíthat be. A nyitási kód 2-8 számjegyből állhat fiókonként, de egy időben csak egy fiók nyílik. Ez nem csak biztonsági, hanem balesetmegelőzési szempontból is előnyös jellemzője a terméknek.

 

Riasztás

Hangos riasztás esetén az összes fiók zárolódik. Csendes riasztásnál a felső fiókok rendesen működnek, de az alsó (általában a nagyobb címletek és összegeket rejtő) fiókok zárva maradnak vagy a nyitási idejük duplázódik.

 

Rablási kísérlet esetén így a rablónak várnia kellene, amit valószínűleg nem fog megtenni. A másik lehetőség, hogy elkezdi megbontani a burkolatot, ami szintén riasztáshoz fog vezetni.

A Multiszéf ellen nem fognak sikerrel járni, mert erős mechanikai és időkésleltetéssel ellátott elektronikus biztonsági rendszerrel van felszerelve, ami nem engedi a pénz közelébe az illetékteleneket.

 

Választható nyelvek: magyar, angol, francia, szerb.

 

Bekapcsolás

A gép bekapcsolása kulccsal és indító kóddal történik, ami néhány másodpercet vesz csupán igénybe.

 

Külső vezérlés

Számítógépről is vezérelhető az RS-232 soros porton keresztül, ebben az esetben a 13 nyomógombos vezérlő panel letiltható. Alap esetben minden gombnyomásra hangjelzést ad, azaz "pityeg". Egész napos használatnál ez igen zavaró, ezért ez a hangjelzés is letiltható. A külső riasztórendszerbe is be lehet kötni, amelynek jelére a fiókok zárolhatók.

 

Tápellátás

Minden nappali értéktárolónk beépített akkumulátorról működik, nagyjából a laptopokhoz hasonlóan. Az akkut egy 12 V-os adapterrel tudja a konnektorba csatlakoztatni, amelyet tartozékként adunk. Ez valójában egy töltő. Hasonlít a nyomógombos mobiltelefonok töltőjére.

 

Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében a Multiszéfet folyamatosan konnektorba dugva kell tartani. Áramtalanításkor a készülék az akkuról tartja magát készenlétben, amíg teljesen le nem merül. A következő bekapcsoláskor újra feltölt, így ha minden éjjelre kihúzza a konnektorból, akkor naponta lesz egy töltés-lemerülés szakasz, ami gyorsan elhozza az akku élettartamának végét.

 

Az akku abból a célból van benne, hogy a készülék hirtelen áramszünet esetén még egy óráig működhessen. Ennyi idő bőven elég arra, hogy minden fontos értéket és pénzt kivegyen belőle vagy éppen elhelyezzen benne, amíg a váratlan helyzet megoldódik. Ilyenkor néhány percre eluralkodhat a káosz egy bankfiókban, amit az élelmes tolvajok megpróbálhatnak kihasználni.

A beépített akkumulátor hálózati áramszünet esetén legalább 1 órányi üzemidőt biztosít. A beépített akkunak folyamatosan töltődnie kell, ezért kérjük, hogy a készülék beüzemelésekor figyeljen a következőkre:

• A használaton kívüli készüléknek is folyamatosan töltődnie kell, ezért kérjük, ha csak később tervezi a beüzemelést, akkor is biztosítsa az akku töltését.

• Biztosítsa a folyamatos hálózati áramellátást a tápegységen keresztül az akku számára. Ne áramtalanítsa azt a helyiséget, ahol a Multisafe készülék található.

• Ha a folyamatos áramellátás nem megoldható, kérjük, szünetmentes tápegységen keresztül biztosítsa a folyamatos töltést.

• A készülékbe csatlakoztatott tápkábel és adatkábelek megfeszülése bizonytalan működést és a Multisafe készülék meghibásodását okozhatja. Ennek elkerülésére érdekében, kérjük használja a készülék hátoldalán található adatpertartót, amelybe a tápegységet kell elhelyeznie, és amihez az adatkábeleket kell rögzítenie.

A gyári garancia kizárólag ezen feltételek teljesülése esetén érvényes.

 

Rendelhető változatok

Az időzáras nappali értéktároló széfünk 5 változatban rendelhető. Elképzelhető ennél több variáció, így ha Önnek egyedi elképzelése van a fiókok számáról, a bedobónyílás helyéről vagy a színről, kérjen ajánlatot tőlünk.

 

Multisafe Light

A Light verzió legszembetűnőbb jellemzője a világosszürke szín, ami a RAL színskálán a 7035-ös sorszámot viseli.

ral 7035 szín

 

Egyszerű a formája, az egész kialakítás a felhasználhatóságot és a könnyű kezelhetőséget szolgálja. Megjelenésében leginkább egy bútorszéfre hasonlít és kevésbé egy pénztári kasszára.

 

A kezelőfelülete enyhén döntött, ezért kényelmesen hozzáférhető és leolvasható. Éppen szemben van a felhasználójával, így nem kell hozzá lehajolni.

 

Mindkét Light modell elsősorban a széfektől elvárható robusztus megjelenést szimbolizálja, leegyszerűsített szögletes formákkal, ami természetesen biztosítja a kedvezőbb vételárat is. Megfelelő választás minden olyan esetben, amikor Önnek beszerzőként a lehető legalacsonyabban kell tartania a költségeket.

 

Multisafe Light 3

Három fiókos kivitel, ahol a felső két fiók 145 mm, az alsó pedig 290 mm magas.

 

Multisafe Light 3D

Minden tulajdonságában megegyezik a Multisafe Light 3 típussal, kivéve egyet. A “D” jelzés a depozitra utal: az alsó fiókon lévő bankjegy-bedobó nyílást kell érteni alatta.

 

Multisafe Design

Ahogy a neve is mutatja, ennek a terméknek a tervezésénél a forma is fontos szempont volt. A Light-hoz képest íveltek a fiók előlapok, a kezelőfelület is kapott egy szép ívet és az egész termék látványa jobban esik a szemnek. Ezt a fiókok előlapjának megszélesítésével és hajlításával értük el. Ez az apró hozzáadott figyelmesség segített minket ahhoz, hogy 2007-ben a Magyar Formatervezési díjjal tüntették ki cégünket. Ez a Multisafe színben is eltérő: itt az alumínium-ezüst (RAL 9006) dominál.

aluminium ezüst szín 

 

Multisafe Design 4

Négyfiókos multiszéfünk bedobónyílás nélkül. Az 5 változat közül ez a legletisztultabb, a legkellemesebb látvány. A fiókok egyformák, ezzel egységes megjelenést adnak a nappali értéktárolónak.

 

Multisafe Design 3D

Három fiók, amelyek közül a felső kettő 145 mm, az alsó pedig 290 mm, ahogy a Light verziónál is. Az alsó fiókon 2 db bankjegy-bedobó nyílás teszi lehetővé a nyitás nélküli behelyezést.

 

Multisafe Design 4D

4D azt jelenti, hogy 4 egyforma magasságú (145 mm) fiókból az alsón található a 4 db bedobónyílás.

 

Hová esik a bankjegy bedobás után?

Rendelhető hozzá néhány kiegészítő termék, melyek között kétféle, külön zárható fedeles rekeszt is fog találni. Ennek is van bedobónyílása, ami pontosan az alsó fiók nyílásaihoz kapcsolódik. A Depozit 4 nevű termék a négyfiókos változathoz készült az alacsonyabb fiókba, a Depozit 3 pedig a háromfiókoshoz. Utóbbi magasabb, mivel a fiók is magasabb.

depozit depozit

Leggyakrabban választott kiegészítő a 7 rekeszes bankjegy tároló érmetálcával (BET-7), illetve ugyanez maroktálcával (BMT-7). Ezek pontosan illeszkednek mindegyik Multiszéf felső két fiókjába a sínnel párhuzamosan, hosszában. A felhasználó szabadon eldöntheti, hogy az asztala alá, a széke jobb vagy bal oldalára szeretné helyezni. Jobb- és balkezes pénztárosok számára is ideális eszköz, mert bármelyik oldalon kézre áll.

bankjegy szortírozó bankjegy szortírozó FBL kbl 

Rendelhető még bele bankjegy-szortírozó, érmetálca és maroktálca, ami ugyancsak jól illeszkedik a legtöbbször használt felső kasszafiókokba.